top of page
logoHL.png

HÖSTLÖV

September 2021

Höstlöv, ett kulturellt samarbetsprojekt. Många kulturevenemang har skjutits fram pga pandemin och september kommer därför att bli en het kulturmånad till glädje för en stor kulturlängtande publik. Höstlöv är ett samlingsnamn för en rad kulturevenemang i september som kommer att samarbeta under samma paraply med gemensam marknadsföring

Höstlöv: Service

SÖDRA VÄTTERBYGDENS KONSTRUNDA

Logo Svk portrait_svart.jpg

3e-5e spetember

Konstrunda Södra vätterbygens konstrunda omfattar Habo, Mullsjö och Jönköpings kommun och går av stapeln den första helgen i september varje år. 120 konstnärer deltar och håller sina ateljeer öppna under lördagen och söndagen 4-5/9 11.00-17.00. Samlingsutställning finns på kulturvinden tändsticksområdet öppnar på fredagen den 3/9 10.00-18.00 och håller sedan öppet hela helgen 11.00-17.00.

LEVANDE STRÖMSBERG

Bild%20Levande%20Stro%CC%88msberg_edited.jpg

4e och 5e september

Den  4 och 5 september 2021 kommer natur och kultur giftas samman i ett inspirerande famntag i arrangemanget Levande Strömsberg. I vackra Strömsbergs naturreservat erbjuda musik, teater, dans och annat på minst 18 stationer utmed tre vandringsslingor genom naturreservatet. Klä dig efter väderlek, ta med en fikakorg och öppna dina sinnen för en annorlunda och sinnlig upplevelse av levande musik, teater och dans ute i den grönskande Strömsbergsskogen.

POESIFESTIVALEN

IMG_0224.jpeg

9e-12e september

Föreningen Internationell poesifestival har som syfte att göra poesin till en folkrörelse. Vi hyllar språken och orden genom dikten. Rätten till språk och kultur är en grundbult för en levande demokrati. Vi kallar vår årliga festival för POESIFEST och vårt motto är: ”Poesi är en idrott som håller hjärnan i from” Loggan är skapad av Jorge Restrepo, vår konstnär i Colombia.

SUBTERRANEA

126900591_3252874924821188_6905327339499797599_n_edited_edited.jpg

11-19 september

Subterranea - Ett unikt evenemang på en unik plats
Årets tema av den tvärkonstnärliga utställningen är "Alice i underlandet". Inom Subterranea projektet ska kompositören, sångare, skådespelare, dansare och konstnärsgruppen gemensamt jobba fram en upplevelse som kombinerar gruvans olika miljöer med nyskriven operamusik, nyskapad konst och ljusdesign. Resultatet blir en nyskapad, unik konst- och scenkonstupplevelse.

STUDIO SILK

Namnlös design.jpg

öppnar igen den 3e september och har öppet hela hösten

Studio Silk Collective - Den tvärkonstnärliga föreningen Föreningen där kulturutövare från olika konstformer möts och skapar nya uttryck. Det tvärkonstnärliga tänkandet genomsyrar verksamheten och syftar till att skapa bredd och förnyelse inom kulturlivet i Jönköpings län. Föreningen arbetar med professionella lokala, nationella och internationella aktörer.

SEPTEMBERLJUS

septljus.jpg

Lördagen den 25 september kl 20.00 – 00.00

Den sista lördagen i september anordnar Jönköpings kommun och Tekniska högskolan Septemberljus.

Höstlöv: Program
bottom of page