SOMMARKUL PÅ ÖDLAN

Här ser du alla våra gratisaktiviteter på Ödlan på en gång. OBS! Vissa aktiviteter kräver föranmälan.

TORSDAG 27/6, KL.11-15

ÄR DU MELLAN 9-12 ÅR OCH NYFIKEN PÅ ATT PROVA PÅ HUR DET ÄR ATT SKAPA TEATER!


Då kan du anmäla dig till Workshop i Teater för barn den 27 juni 11.00-15.00 på Ödlan!

Du kommer att få prova på hur det är att gå in i en roll, och spela någon annan, tillsammans med övriga deltagare. Det viktigaste är att vi skapar en bra känsla tillsammans, så att vi vågar ha kul och göra ”fel” utan att det känns dumt. Spåna fram roliga idéer som vi provar. Stöttar och hjälper varandra! Vågar vara lite galna! Många glada skratt utlovas!

Ledare är Eva Edevik, verksamhetsledare och regissör för Teaterstickorna

Edevik (1).jpg

FREDAG 28/6, KL.11

Kulturföreningen Sticket. Musikteater. Familjeföreställning. Rekommenderad ålder mellan 6 - 10 år.

I sagoskogen förbereds det för fest. Både trollet och hans gamle vän William fyller 400 år. Dagen till ära har häxan lagat mardrömsgryta och städat i en hel kvart. Prinsessan är som vanligt på jakt efter en prins och Puck har säkert något lurt i kikaren. Men en oväntad gäst dyker upp i sagoskogen. Någon som har helt andra planer…

En musikteater av och med Kulturföreningen Sticket, inspirerad av William Shakespeares klassiker.

midsommarnatt (1).jpg

FREDAG 28/6, KL.12-14

Efter föreställningen bjuder skådespelarna av kulturföreningen Sticket på målarverkstad. - Så ta med dig både tid och kreativitet!


Oavsett om du har sett föreställningen innan eller om du inte hinner komma tidigare och bara vill vara med och skapa. Alla är välkomna! Det är drop-in, ingen föranmälan krävs. Först till kvarn gäller dock. 


Så kom i tid om du vill vara säker på en plats i kulturföreningen Stickets kreativverkstad :-)

FREDAG 28/6, KL.14

Kom till Ödlan och se en lite annorlunda föreställning av Mozarts "Trollflöjten". Minopera kommer att stå på scen tillsammans med en grupp med barn och visa upp resultatet av en teaterworkshop tidigare samma vecka på Smeden i Huskvarna.

En operaklassiker i ny tappning. Och den här gången blir det inte bara opera för barn utan även opera med barn. Upplev hur professionella operasångare står sida vid sida på scenen med ett gäng teaterbegeistrade barn. OCH: även publiken kommer att få vara med som en del i föreställningen. Välkomna till Ödlan!

Trollfl_reloaded (1).jpg

FREDAG 5/7, KL.11

Teater Tabberas. 3-7 år. Ett lekfullt berättaräventyr om att känna sig liten, ensam och svag men också om modet att säga ifrån.
Med hjälp av nyskrivna sånger, ramsor och dans får publiken vara med om när Elin får modet att visa för sig själv och andra att hon kan mer än hon någonsin trott!
Fritt efter en bok av Katarina Kuick

elin.jpg

FREDAG 5/7, KL.12

Efter föreställningen stannar Sandra och Märta från Teater Tabberas kvar på Ödlan. Tillsammans bjuder de på en härlig stund med såpbubblor där ni kan få testa att göra riktigt stooooora såpbubblor.

FREDAG 5/7, KL.13

Gratisdanskurs för alla barn mellan 6 och 9 år som gillar att dansa. Föranmälan krävs.

Vill du vara med i denna sommardanskurs? Registrera dig nu och kom till uppstartsmöte den 5e juli i Kvarteret Ödlan. Kursen är varje fredag kl.13 under hela juli. 2a augusti är det uppvisning kl.11 med genrep kl.10.30. Kom alla dansare och registrera er här. Det finns bara ett begränsat antal med platser. Först till kvarn.

elin6-9.jpg

FREDAG 5/7, KL.14

Gratisdanskurs för alla barn mellan 10 och 12 år som gillar att dansa. Föranmälan krävs.

Vill du vara med i denna sommardanskurs? Registrera dig nu och kom till uppstartsmöte den 5e juli i Kvarteret Ödlan. Kursen är varje fredag kl.14 under hela juli. 2a augusti är det uppvisning kl.11 med genrep kl.10.30. Kom alla dansare och registrera er här. Det finns bara ett begränsat antal med platser. Först till kvarn.

elin10-12.jpg

FREDAG 12/7, KL.11

En musikalisk fjärilssafari med Jönköpings musikerna Per-Åke Wennerberg och Martina Stenman. Programmet är lämpligt för barn mellan 9 och 95 år. Det bjuds på naturberättelser och egenkompositioner.

Ingen föranmälan. Först till kvarn gäller.

FREDAG 12/7, KL.12

Anna Fornarve och Drak-Ulla bjuder på Buktalarskola i Kvarteret Ödlan. Ni kommer att tillverka enklare dockor tillsammans och därefter tränar ni på buktalarkonsten. Ta gärna med en strumpa eller grytvante för tillverkning av din docka. 6-12 år. Välkomna!

Det finns bara ett begränsat antal med platser. Så anmäl ditt deltagande gärna.

drak-Ulla.jpg

FREDAG 19/7, KL.11

Teater Sagovisa. Från 3 år. Världens puls är en musikalisk dockföreställning om musikens förmåga att föra människor samman.
På sin resa får publiken bl.a. höra panflöjtsmusik, lära sig hur cajonen blev till och hur människorna stal djemben från aporna. På varje ny plats får barnen vara med och skapa rytmer.

Världens puls är en musikalisk dockföreställning om musikens förmåga att föra människor samman.


På sin resa får publiken bl.a. höra panflöjtsmusik, lära sig hur cajonen blev till och hur människorna stal djemben från aporna. På varje ny plats får barnen vara med och skapa rytmer och bidra till att nästa resa blir möjlig.


Efter föreställningen bjuds barnen in till att stanna kvar och delta i instrumentverkstad tillsammans med Viktoria från Teater Sagovisa.

Sagovisa (1).jpg

FREDAG 19/7, KL.12

Teater Sagovisa bjuder efter sin föreställning "Världens puls" på en instrumentverkstad. Här kan du återvinna burkar, toarullar och annat material och göra om till instrument tillsammans med Viktoria från Teater Sagovisa.

FREDAG 26/7, KL.11

Per-Åke Wennerbergs och Martina Stenmans program "Bara vanligt vatten" riktar sig till barn från 5-95 år. Kom till Ödlan och bege dig tillsammans med dem på en musikalisk upptäcksfärd kring temat vatten.

FREDAG 26/7, KL.12

Streetdans prova-på med Olle Kroon. Alla åldrar. 
Olle Kroon, en ung streetdansare från Jönköping, bjuder på en kortare presentation av sin dansstil på Ödlan. Därefter får publiken själv prova olika moves i hip-hop style tillsammans med Olle. Välkomna! Ingen föranmälan krävs.

Med stöd av Jönköpings kommun.

FREDAG 2/8, KL.11

Hela juli har eleverna i vår sommarkurs "Dansa med Elin" jobbat hårt- nu får de äntligen visa resultatet. Kl.10.30 träffas eleverna för genrep med Elin på Ödlan. Kl.11 släpps sedan publiken in. Begränsat antal platser. Boka din gratisbiljett i tid!

Dansavslutning.jpg

FREDAG 2/8, KL.12-14

Gillar du dans à la Bollywood? Är du mellan 10 och 12 år? Då passar nog denna workshopen med dansaren Annsi Simar Liljeqvist perfekt för dig. Andra timmen ligger sedan fokus på eget skapande. Anmäl dig fort. Det finns bara ett begränsat antal med platser!

Bollywood-_prova_på_Eget_Skapande_med_An

FREDAG 2/8, KL.14-16

Ödlans första cirkusskola. Totte har jag med sig en Cirkus vagn full med Jongleringsaker och andra prylar av olika slag.
Här blir det Cirkus prova-på där Totte har med sig olika cirkusprylar som du kan testa. Välkomna alla framtida cirkusartister! Men boka gärna din plats redan nu. Först till kvarn!

Cirkusskola.jpg

FREDAG 9/8, KL.11

Teateri. Pondlife McGurk är en berättelse om vänskapens styrka och skörhet, hur våra val påverkar vart livet för oss och modet att våga resa sig ur Ankdammen.

Påsklovet är slut. Fotbollskillen Martin kommer till en ny skola. Han försöker hitta vänner men den enda som välkomnar honom är den lite udda Simon. Martin vill inte sitta bredvid Simon men det finns ingen annan stol. På lunchen när Martin blir trakasserad av det häftiga gänget kliver Simon emellan och efter det är de vänner. Sida vid sida i klassrummet jobbar de flitigt och på fritiden bygger de en hemlig koja ute i skogen.

Sommarlovet börjar och vänskapsbandet mellan pojkarna växer sig starkare. De klättrar i träden, rusar upp för kullarna och leker på kyrkogården, Simon och Martin drömmer om att bli berömda serieskapare och se hela världen. De blir oskiljaktiga. Fram till den dagen Simon får skulden för något Martin gjort, då allt förändras…

Biljettlänken hittar du längst ner på sidan. Fri entré.

Teaterineu.jpg

FREDAG 9/8, KL.11-15

Sportfiskarna kommer finnas på plats mellan 11-15 denna dag. Här får du veta allt kring fisket och kommer även ha möjlighet att testa själv. Drop-in. Alla åldrar. Ingen föranmälan krävs.

FREDAG 9/8, KL.11-15 & 13-15

11-15 finns Totte på plats med sina knasiga cyklar. 

13-15 "Cykelfix": Fixa i ordning en egen cykel från Cykelköket eller bli expert på din egen cykel och lär dig allt du behöver veta om hur man mekar som ett proffs. Om man önskar en begagnad cykel från Cykelköket att meka med så kostar det 100kr, annars är allt gratis.

Ingen föranmälan. Först till kvarn.

FREDAG 16/8, KL.11

Martina Stenman och Per-Åke Wennerberg kommer till Ödlan med ytterligare ett musikaliskt naturprogram. Programmet är lämpligt för barn mellan 5 och 95 år.

Insikten om vikten av insekter är viktig. Här blir det sånger om våra vänner insekterna och även om diverse småkryp. En del sånger går i moll, men de flesta går i dur.


Insekter och småkryp rör på sig mycket, så därför lär vi också ut hur insekterna går, står och flyger. Ingen föranmälan krävs.

Med stöd av Jönköpings kommun.

FREDAG 16/8, KL.14-18

Den här sista eftermiddagen i sommarkul-programmet blir det magiskt på Ödlan. Jönköpingsgruppen magiskt.nu börjar med en barnanpassad magishow kl. 14.


Kl.15 får sedan barnen (8-12 år) som har anmälts till magiskolan ta del av magikernas hemligheter och öva en och annan trick innan det sedan blir dags för uppvisning:

Kl. 17 får eleverna själva gestalta en egen liten magishow. Välkomna!


Under eftermiddagen kommer det erbjudas fika till trollerieleverna. Meddela gärna allergier via info@scenkonst.nu 

Med stöd av Jönköpings kommun.

Magiskola.jpg
 

076/3936160 (Wolfgang) eller 076/3933689 (Annika)

©2018 by Scenkonst Jönköping.